~@~BiArPuN JaLaN Itu PaNJanG KiTa AkaN MeReNtASiNyA PeRLaHaN- LaHaN~@~

Tuesday, November 15, 2011

~@~Berkata Tentang Temporary Feelings~@~assalamualaikum dan helooooo !


apa itu temporary feelings??
 " every feelings is temporary unless you make it permanent "
temporary feelings sering terjadi pada manusia xkira la temporary feelings sebab sukakan seseorang, sebab sukakan sesuatu pekerjaan atau sesuatu barang yang baru...


tapi 'temporary feelings' lebih kepada istilah sukakan seseorang..


contohnya ianya terjadi apabila kita berjumpa dengan seseorang yang baru dan menarik perhatian kita, kita akan terbit perasaan SUKA namun selalunya perasaan itu sementara sahaja kerana apabila kita mula bosan dan rasa ianya tidak kekal, so kita akan biarkan perasaan itu berlalu dan hilang...
temporary feelings selalunya sekejap sahaja iaitu dalam 2 atau 3 bulan...mungkin berminggu-minggu atau mungkin berhari-hari..
bergantung kepada individu itu sama ada perasaan itu lama atau sekejap.. 
dan selalunya tidak lebih dari 4 bulan...
kadang-kadang kita akan ter temporary feelings dengan beberapa orang dalam masa yang serentak...ya, ia selalu terjadi ! ! !


jadi, kita perlu jujur dengan diri sendiri, jangan mempermainkan perasaan orang lain..kalau rasa tidak selayaknya, maka lupakan saja dan teruskan berjalan ke hadapan kerana mungkin ada sinar baru di hari esok..senyum-senyum selalu ya...bye2!!lagi satu, korang boleh baca tentang temporary feelings ni lagi detail kt sini ok !


p/s :tak suka temporary feelings

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...