~@~BiArPuN JaLaN Itu PaNJanG KiTa AkaN MeReNtASiNyA PeRLaHaN- LaHaN~@~

Friday, June 17, 2011

~@~Pimpin Siswa Lanjutan @ Langkawi~@~

hello semua…!!!!

Oleh kerana entri aku selalu tulis merepek2, so kali ni aku nak tulis pasal benda tak merepek pulak..

Kali nie nak cerita sikit la pengalaman aku sepanjang mengikuti Program Pimpin Siswa lanjutan kat langkawi, kedah...

Sebenarnya kalau ikutkan memang aku tak join program tu sebab aku tgk Praktikal sekarang (LI) . Tapi atas dasar ingin melancong dan berpoya-poya, so aku pon setuju la join program tu....hahaha..

MODUL KENDIRI : 10-14 JUN 2011 DI LANGKAWI,KEDAH

MODUL WAJIB : 24-28 JUN 2011 DI LUMUT,PERAK

Tu dia…tu dia….jalan sakan naaa.....

Modul kendiri di Langkawi memang best.... kireorang seramai 70 orang dari 3 kampus USM datang ke Langkawi untuk melengkapkan modul kendiri itu....sesampai je kat jeti langkawi memang teruja abis la....kiteorang telah di bawa menginap di hotel De Baron. Hotel ni dekat je ngan pekan Kuah....memang cantik la hotel nie dan rasenye still baru lagi...suasana dan permandangan di sekitar hotel tu pon cantik...mengadap laut...

Dalam modul tu kiteorang dibahagikan kepada beberapa kumpulan...dan aku tergolong dalam kumpulan 3....dalam kumpulan aku ni ade 5 hero dan 3 heroin..ok xleh bla ayat..!!!!first, memang aku suka la dengan kumpulan aku nie sebab mereka semua tak malu tak segan dan otak pon gile-gile...kire boleh masuk la...dan dapat kenal member-member baru dari kampus kejuruteraan dan kampus kesihatan.....

kumpulan 3..!!!

Sekarang nak cerita pasal aktiviti pulak....dalam aktiviti kerja lapangan kiteorang kena keluar dari hotel dan jumpe komuniti di luar sana....cabaran tugasan adalah “perlu membawa pulang sekurang-kurangnya RM200 sebelum jam 5 petang”.....tu dia..tu dia...maka kiteorang pon bertungkus-lumus la mencari pekerjaan yang HALAL demi untuk menjayakan misi tersebut.....macam-macam kerja kumpulan aku buat macam kerja kat restoran, basuh pinggan, cleaner hotel, jual keychain dan sewaktu dengannya...memang satu pengalaman yang baik sebab baru aku sedar betapa susahnya nak cari kerja...duit takkan datang bergolek kalau tiada usaha...!!!

Lepas tu, macam biasa la dengar ceramah semua tu kan....memang best dan dapat belajar banyak perkara daripada penceramah yang hebat....siap mintak autograf lagi tu...kelasss gitu..!!!!!

Okay, aku dah banyak merepek dah...aku sajikan korang dengan gambar-gambar kiteorang kat sana je la(gambar curik dari fb)...kalau aku tulis banyak-banyak pon korang bukan bace pon kan...ade aku kesah...!!!!hahaha...

perkenalkan kembar mak lain bapak lain...ezzah & fiza

melati kepenatan....

saya mafia ok..!!!!

kami hotelmate ok...mcm pelik je ejaannye...

dr.victoria....vic, i sakit perut....!!!!

makan-makan....

sebenarnye kami nak mandi kolam kt belakang tu...

encem x kami???

en.idzhar kumpulan NowSeeHeart...

kena denda sebab datang lambat..hahaha

en.zulkifli bujang...bujang lagi ok...

netball.....induk menang...yeahhh...!!!!

group kami menang no 2 ok...!!!

hadiah ni aku punye....!!!

my daddy & my mummy.....huhu

gedik santai lol....!!!!dorang je gedik....

para peserta....weeeee..!!!!

lompat2...yeah..!!!!

mereka memang gile bergambar....

cable car....weeeee.....

next destination is Lumut, Perak....abis la...siap sedia la untuk dihitamkan....

time tu pulak, kawan baik aku sejak sekolah menengah sampai la ke usm naik pelamin...melepas la aku nak merasa nasi minyak ko...

ape-ape pun, selamat pengantin baru buat fatisha zawawi & abg rizal....semoga berbahagia selama-lamanya....

p/s :bile lak tarikh aku kawin yek???hmmmm....

4 comments:

NurKasih Yusoff said...

ok fine aq tak pergi...tlg paskan abg engener kat aq coz cokalat ko tak pos kat aq...hahaha

~@~FaFa KiMuRa SaKuRa~@~ said...

sape sruh xg....xde2, abg engineer sume aku punye...hahahaha..nak p cari abg kt tmpt LI ko la....

si leija said...

haha, betul tu ramai abg2 engineer time kem tu~~

~@~FaFa KiMuRa SaKuRa~@~ said...

ko nk promote diri ek???hahaha...xpe, nnti aku promote kt kwn2 aku yek...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...