~@~BiArPuN JaLaN Itu PaNJanG KiTa AkaN MeReNtASiNyA PeRLaHaN- LaHaN~@~

Wednesday, January 19, 2011

~@~Lelaki Melayu tidak gentlemen???~@~

sebelum nk mula story2, aku nak mintak maaf dulu la kt korang especially buat kaum adam takut-takut tersentap dengan statement aku nie...
mane la tau kan...hohoho

betul ke lelaki melayu tidak gentlemen??? atau dlm bahase kasarnye tidak budiman???

setujukah anda bahawa lelaki berbangsa lain lebih gentlemen dari kaum melayu???

aku nak cerita cikit la kat sini tentang pemerhatian aku (xboleh bla ayat) terhadap lelaki melayu compare dengan lelaki bkn melayu...
kat sini aku nk bagitaw cikit pengalaman aku tentang isu nie....(nape ayat aku skema sgt??)

situasi 1

dalam bas...

ade la pak2 arab naik bas yg same dgn aku...bas tu penuh tp aku dpt tempat duduk...pastu sampai satu tempat ade la org turun dan ade la tempat kosong tapi pak2 arab tu xnk duduk sebaliknye dorang kasi tempat duduk kt perempuan...
hah!!! nampak x gentlemen ke x mereka 2???

situasi 2

aku dgn kawan2 aku berjalan2 la di bwh payung...sebab hujan rintik2...
kat depan kami ade la seorang mamat melayu pakai payung (payung pink) berjalan bertentangan dgn kami...
sampai satu kawasan sempit tetibe kiteorang pulak yg kena angkat payung bagi dia dgn payung dia lalu....
nampak sgt xgentlemen....huh...!!!!

sebenarnye byk lagi situasi yg melibatkan ketidakgentlemen mereka tu tapi malas nk story2 dlm nie....

ape-ape pon aku harap lelaki kt luar sane xkira la bangse ape pon aku hope korang lebih gentlemen la kpd wanita...ye la, wanita nie kan berjiwa lembut...ahakzzz xleh bla ayat....

agak2 ashraf muslim gentlemen x??

p/s : mencari yg gentlemen...!!!!

2 comments:

nolyumar said...

i made an entri about this issue. apparently a lot of guys found it disturbing. what say you?



http://inilablogaku.blogspot.com/2011/03/lelaki-melayu.html

~@~FaFa KiMuRa SaKuRa~@~ said...

nak bace dh entri awak...best2...memang betoi pon...ramai lelaki sentap sebab dorg terase kot...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...