~@~BiArPuN JaLaN Itu PaNJanG KiTa AkaN MeReNtASiNyA PeRLaHaN- LaHaN~@~

Sunday, January 30, 2011

~@~Sawadikap~@~

sawadikap....

aikkk, apa pasal aku tetiba speaking siam pulak nie???

hohoho jangan pening-pening semua....sebenarnye aku nak story cikit pasal percutian aku pada beberapa minggu yang lalu...(xboleh bla ayat)

pada 23hb yang lalu, aku telah ter'join' satu persatuan kt usm nie..dorang buat program lawatan ke wang kelian perlis....cewahhh, tadi gaya cakap macam bercuti kt oversea je...eh, tapi oversea la jugak sebab kena seberang jambatan pulau pinang...over the sea....hohoho...dah cukup merepek....

sebenarnya aku dah pernah pergi ke wang kelian sebelum nie tapi sengaja gatai duit nak pergi lagi sebab kali ni jalan-jalan dengan kwn-kwn pulak....

persinggahan pertama kami kat taman negeri perlis....

kami bergambar.....

apa pasal ade tanduk pulak nie???

persinggahan kedua di wang kelian


kami dibenarkan masuk dan berjalan ke negara thailand sejauh 1 atau 2km je...jangan lebih-lebih nanti kena tembak....

memang banyak barang dijual...macam-macam jenis dan bentuk ada taw....kuali, periuk belanga, toto(tilam yek), makanan dan sewaktu dengannye.....


sebelum balik negara sendiri sempat bergambar.....


tapi ada satu kejadian berlaku masa aku nak beli barang...
aku tanye la seorang makcik nie..(aku bajet tauke gerai tu) berapa harga baju tu, pastu makcik tu speaking siam lak dengan aku...hohoho sah bukan peniaga nie...sori makcik....tersalah orang...

p/s : kena amik kursus bahase siam lak lepas nie...

4 comments:

NurKasih Yusoff said...

wahhh...suka2...nice trip haa...nak ikut...tp tak cukup tempat plk....huhuhu

~@~FaFa KiMuRa SaKuRa~@~ said...

nak wat cmne...dah penuh time 2...terlambat ckit je...kalu ade program g mane2 ag, aku ajak ko yek...

mytrajet74 said...

sawadikap...kap khun kap...

~@~FaFa KiMuRa SaKuRa~@~ said...

kum kap kum kap......:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...